Patagonië Fitz Traverse Cerro Torre

Bekende Amerikaanse alpinist pleegt zelfmoord nadat vriendin omkomt in lawine

Tragisch nieuws uit de Verenigde Staten: het bekende klimmerskoppel Hayden Kennedy en Inge Perkins is overleden. Perkins overleed op zaterdag 7 oktober nadat de twee werden bedolven onder een lawine op de berg Imp Peak in de staat Montana. Kennedy overleefde de lawine, maar was verscheurd door verdriet en beëindigde een dag later zijn eigen leven.

Purist

Hayden Kennedy kwam jong in aanraking met de klimsport en begon de grenzen van zijn eigen lichaam op te zoeken toen hij net klaar was met de middelbare school. Hij klom al snel bovengemiddeld goed. Tijdens zijn eerste expeditie naar Patagonië en zijn beklimming van de beroemde Cerro Torre, verwijderde hij de haken uit de route terwijl hij afdaalde. De controversiële daad, die leidde tot zijn arrestatie, was ingegeven vanuit purisme: hij wilde de berg graag terugbrengen in zijn natuurlijke en originele staat. Hoewel Kennedy veel buitengewoon moeilijke en afgelegen beklimmingen op zijn naam zette, is hij relatief onbekend omdat hij de media zelden opzocht. Hij werd 27 jaar.

Avonturier

Ook Inge Perkins was van jongs af aan een fanatieke avonturier. Ze reisde graag rond op zoek naar de mooiste plekken om te klimmen of te skiën. Ze was in de meeste buitensporten zeer succesvol: ze klom een sportklimroute van de graad 8b+ en behaalde podia tijdens het boulderkampioenschappen, deep water solo-wedstrijden (klimmen zonder touw boven het water) en in de ‘Randonee’, een toerskiwedstrijd. Haar doel was om zichzelf telkens te blijven uitdagen en ondertussen ‘alle magische hoeken van de wereld te verkennen’. Perkins in 23 jaar geworden.

Bronnen:

Afbeelding:

Johnno49 via Pixabay (Creative Commons)

Meer inspiratie

Ontdek het zuiden van Karinthië met sport plezier. 4 nachten/HP v.a. € 630,- per gezin

Geniet van een gezinsvakantie vol avontuur op de boerderij. 3 nachten incl. ontbijt en badstrand v.a. € 210,- per gezin.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Mis het nieuwe nummer van Bergen Magazine niet, word vóór maandag 4 juni 16:00 uur abonnee!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen