Patagonië Fitz Traverse Cerro Torre

Bekende Amerikaanse alpinist pleegt zelfmoord nadat vriendin omkomt in lawine

Tragisch nieuws uit de Verenigde Staten: het bekende klimmerskoppel Hayden Kennedy en Inge Perkins is overleden. Perkins overleed op zaterdag 7 oktober nadat de twee werden bedolven onder een lawine op de berg Imp Peak in de staat Montana. Kennedy overleefde de lawine, maar was verscheurd door verdriet en beëindigde een dag later zijn eigen leven.

Purist

Hayden Kennedy kwam jong in aanraking met de klimsport en begon de grenzen van zijn eigen lichaam op te zoeken toen hij net klaar was met de middelbare school. Hij klom al snel bovengemiddeld goed. Tijdens zijn eerste expeditie naar Patagonië en zijn beklimming van de beroemde Cerro Torre, verwijderde hij de haken uit de route terwijl hij afdaalde. De controversiële daad, die leidde tot zijn arrestatie, was ingegeven vanuit purisme: hij wilde de berg graag terugbrengen in zijn natuurlijke en originele staat. Hoewel Kennedy veel buitengewoon moeilijke en afgelegen beklimmingen op zijn naam zette, is hij relatief onbekend omdat hij de media zelden opzocht. Hij werd 27 jaar.

Avonturier

Ook Inge Perkins was van jongs af aan een fanatieke avonturier. Ze reisde graag rond op zoek naar de mooiste plekken om te klimmen of te skiën. Ze was in de meeste buitensporten zeer succesvol: ze klom een sportklimroute van de graad 8b+ en behaalde podia tijdens het boulderkampioenschappen, deep water solo-wedstrijden (klimmen zonder touw boven het water) en in de ‘Randonee’, een toerskiwedstrijd. Haar doel was om zichzelf telkens te blijven uitdagen en ondertussen ‘alle magische hoeken van de wereld te verkennen’. Perkins in 23 jaar geworden.

Bronnen:

Afbeelding:

Johnno49 via Pixabay (Creative Commons)

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!