Het panorama-platform op de Kitzsteinhorn.

Bekijk een berg in Oostenrijk van binnen

Het panorama-platform op de Kitzsteinhorn.Dat bergen mooi zijn om naar te kijken hoeven we jou als bergliefhebber niet te vertellen. Maar hoe vaak heb jij een berg van binnen gezien? Met een speciale lift kun je nu in de Kitzsteinhorn in Kaprun, Salzburgerland, Oostenrijk.

Met een lift kun je 360 meter de berg in. Je komt dan in een ruimte waar je meer te weten komt over de kristallen, het klimaat, de gletsjer, de flora en fauna en het Nationale Park Hohe Tauern. Filmpjes, foto's en tekst vertellen je alles wat je wilt weten over de omgeving.

Je kunt ook naar het panorama-platform op 3000 meter, vlak onder de top. Vanaf daar heb je met helder weer kilometers uitzicht op de bergen in het Salzburgerland, waaronder de hoogste berg van Oostenrijk: de Grossglockner. Op 3029 meter vind je trouwens nog een restaurant. Je kunt daar een foto laten maken die je zelf weer op de website terug vindt. De Kitzsteinhorn zelf is 3203 meter hoog.

Vanaf de zomer van 2012 is er ook de mogelijkheid om met een pistenbully over de gletsjer te rijden. Meer informatie lees je op de website van de Kitzsteinhorn.

Het panorama-platform op de Kitzsteinhorn.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)