Beleef de Zwitserse zomer op je mobiel

Zwitserland Toerisme heeft voor de zomervakantie mobiele applicaties ontwikkeld die handig zijn als je gaat wandelen in Zwitserland. De apps bevatten wandelroutes, weerberichten, evenementen en tips voor interessante plekken.

Swiss Hike

Met deze app kun je over 32 (offline) wandelingen beschikken, inclusief algemene routebeschrijving, hoogteprofiel, afstand, duur en moeilijkheidsgraad en plattegrond van Swiss-topo op een schaal van 1:25000.

Evenementen

Op de evenementenkalender van MySwitzerland.com vind je dagelijks meer dan 500 actuele evenementen in Zwitserland. Je kunt zoeken op regio, plaats en datum. Zo lees je wat er allemaal te beleven valt bij jou in de buurt op het gebied van tradities, culinaria, kunst en cultuur, sport en spel.

Zwemweer

Deze app laat zien hoe het staat met de watertemperaturen van binnen- en buitenzwembaden zoals in bijvoorbeeld een bergmeertje zoals Lac de Tanay in Wallis. Dus als je zwemmen leuk vindt en in Zwitserland bent, dan kan deze app je helpen.

Op de website van Zwitserland Toerisme vind je meer Zwitserland apps. De meeste apps zijn alleen beschikbaar voor op de iPhone (en niet voor Android). 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt