Een scène uit Kuifje in Tibet

Beleef Kuifjes avontuur zelf in Zwitserland

Een scène uit Kuifje in TibetBen je fan van Kuifje en heb je alle stripboeken verslonden? Dan mag je zeker het Kuifje en Bobbiepad (Les traces de Tintin) in Zwitserland niet missen. In het album De Zaak Zonnebloem uit 1956 reisden Kuifje en Kapitein Haddock naar Zwitserland. In het Zwitserse Nyon (Vaud) kun je deze reis zelf beleven.

In De Zaak Zonnebloem moet Kuifje naar Zwitserland omdat Professor Zonnebloem verdwenen is. De reis begint in Genève en via Nyon, Rolle en het Meer van Genève gaan Kuifje en Kapitein Haddock naar de Franse kust. Voor het album liet Hergé, de tekenaar van Kuifje, zich inspireren door Zwitserland zelf. In de Zwitserse plaatsen zijn dan ook veel situaties uit het stripverhaal te herkennen.

Het Kuifje en Bobbiepad in Nyon neemt je mee naar deze plaatsen. Zo is het huis van professor Topolino te vinden op een kwartiertje loopafstand van het station van Nyon. Het is niet te bezichtigen, maar Hergé heeft het waarheidsgetrouw nagetekend. Ook de binnenkomst in Nyon, de brandweerauto's van het Zwitserse plaatsje en de kade Quai des Alpes zijn te herkennen. Voor wie zelf De Zaak Zonnebloem wil beleven, heeft het toerismebureau van Nyon een brochure opgesteld.

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier welk biertje het beste bij jou past