Foto: ph_en. Hochkonig

Bergbeklimmers brengen nacht door op bergwand Hochkönig

 Twee Duitse klimmers hebben de nacht van zaterdag op zondag in het afgelopen weekeinde doorgebracht op de Wetterriffels (2.618m, Hochkönigmassief) in de Berchtesgadener Alpen in Oostenrijk.

Beklimming in Hochkönig

Zaterdagochtend begonnen zij in het klimgebied aan de oostelijke wand, de zogenaamde Wetterriffel, en kozen daarbij voor een moeilijke route, de Grutschig Breitfuß op de bergketen Hochkönig  in de gemeente Mühlbach. Na een inspannende tocht waarbij het al aardig laat werd, besloten de twee Duitsers, een 32-jarige man uit Freilassing en zijn 24-jaar-oude bekende uit Berchtesgadener Land, om terug te gaan abseilen en de klim naar de top te staken. Echter, ze waren zo uitgeput dat ze op een gegeven moment niet meer verder konden en gedwongen werden op de wand te blijven.

           ph_en. Hochkonig

Redding van klimmers

Om 21:00 uur ’s avonds zonden ze een noodoproep uit op de 13e van in totaal 18 touwlengtes. De hulpdiensten waren gealarmeerd maar vanwege de duisternis en de tijd was een (helikopter)redding zaterdagavond niet meer mogelijk. De klimmers moesten dus de nacht doorbrengen op de berg. Vanwege de ochtendmist konden de uitgeputte maar ongedeerd gebleven klimmers uiteindelijk pas zondagmiddag worden gered door Bergrettung Mühlbach. Waarschijnlijk hadden de klimmers zich verkeken op de moeilijkheidsgraad van de route.

Bron:www.salzburg.orf.at

Meer inspiratie
Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?