Bergbeklimmers gedood door Taliban – daders opgepakt

In de nacht van zaterdag op zondag zijn 10 bergbeklimmers en hun gids doodgeschoten in het basiskamp van de 8126 meter hoge Nanga Parbat in Pakistan. De Pakistaanse politie heeft 20 mensen opgepakt die worden verdacht van betrokkenheid bij de moord op de 10 buitenlandse bergbeklimmers en hun Pakistaanse gids. Het gaat volgens de laatste berichten om vijf Oekraïners, drie Chinezen, een Rus en een Nepalees. 

De aanslag is opgeëist door de Pakistaanse militante soennitische groep Jundullah.  "Deze buitenlanders zijn onze vijanden en we claimen met trots onze verantwoordelijkheid voor hun moord. We zullen zulke aanslagen in de toekomst blijven plegen", zei een woordvoerder van Jundullah (Taliban) telefonisch tegen persbureau Reuters.

Basiskamp beklimmen Nanga Parbat in Himalaya

Het basiskamp ligt in het afgelegen Karakoramgebergte. De Nanga Parbat is een populaire berg om te beklimmen, omdat deze een van de veertien bergen ter wereld boven de 8000 meter is. Maar het is nu niet verstandig om er naar toe te gaan. De tientallen buitenlandse bergbeklimmers die nog in het gebied waren, zijn weggegaan uit het gebied.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?