Dit bergdorpje is te koop. Foto eBay.it

Bergdorp bij Gran Paradiso te koop op eBay

Dit bergdorpje is te koop. Foto eBay.itVoor een ieder die geen genoegen neemt met een leuke twee-onder-een-kap in een Nederlandse vinexwijk is er altijd nog een andere optie! In het Italiaanse nationale park Gran Paradiso heeft de Italiaanse regering een dorpje te koop aangeboden. Het bergdorpje Calsazio bestaat uit veertien huizen en kan op eBay voor maar 245.000 euro gekocht worden. Door de verkoop van het dorpje hopen de Italiaanse autoriteiten een deel van de staatsschuld te kunnen aflossen.

Conditie: gebruikt

Calsazio ligt aan de voet van het bergachtige gebied Gran Paradiso. Het dorpje is omgeven met bergen, waarvan de hoogste zo’n 4.000 meter zijn, en gletsjers. Het pittoreske dorpje is volgens de eBay-advertentie weliswaar in een ‘gebruikte conditie’, maar zou uitstekende perspectieven bieden voor de toerismesector of een bedrijf. Aan de koop zitten wel enkele regels verbonden, want wanneer de koper het dorp wil opknappen moet er voldaan worden aan ‘architectonische en historische criteria’ en respectvol worden omgegaan met de omliggende natuur.

Verkoop historisch erfgoed Italië

De torenhoge staatsschuld van Italië zorgt dat de regering zijn uitvlucht zoekt in de verkoop van nationale eigendommen. Tegen zeer lage prijzen worden historische gebouwen en nu zelfs hele dorpen aangeboden. Door de leegloop op het Italiaanse platteland zijn veel van de afgelegen bergdorpen door de jaren heen afgetakeld. De eBay veiling van het dorp duurt tot 15 juli 2014, maar tot nu toe hebben er zich nog geen kopers gemeld.

Bekijk hier de verkoop op eBay

Dit bergdorpje is te koop. Foto eBay.it

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past