Bergdorp Júzcar ook dit jaar weer in Smurfenfilm

Het kleine blauwe bergdorp Júzcar heeft er goed aan gedaan om na de laatste presentatie van de film Smurfs (Los Pitufos in het Spaans) in 2011 blauw te blijven aangezien de filmproducent weer voor het dorp gekozen heeft om de opvolger Smurfs 2 vanaf juni aan de wereld te presenteren. De film zal wereldwijd op 2 augustus in de bioscopen te zien zijn.

In juni 2011 werd het dorp Júzcar, in de nabijheid van de stad Ronda, door de producent van de film Smurfs 3D gekozen tot de plaats vanwaaruit de film wereldwijd gepresenteerd zou worden. Hiervoor werden alle huizen, inclusief het gemeentehuis én de plaatselijke kerk, geheel blauw geverfd.

Na de presentatie van de film in het dorp met 240 inwoners werd door deze besloten het dorp blauw te laten aangezien het inmiddels een toeristische trekpleister was geworden. Zo werden er souvenirwinkels geopend en kregen bars en restaurants het aardig druk in het eens zo rustige dorp.

Volgens de burgemeester zijn er sinds 2011 meer dan 185.000 mensen naar het dorp gekomen om de blauwe huizen te bekijken. Er zijn inmiddels acht nieuwe ondernemingen geopend en er zal er nog een aankomen. Het fenomeen Smurf (Pitufo) heeft het dorp tot nu toe alleen veel goeds gebracht en naast geld ook banen opgeleverd.

Vandaar dus dat de inwoners de nieuwe film end e presentatie met open armen ontvangen. Volgens de burgemeester zal het dorp ook na deze presentatie in juni van dit jaar blauw blijven, net zolang totdat de inwoners anders stemmen.

Bron: SpanjeVandaag

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.