Bergtochten in de Kamnische Alpen, Slovenië

De Kamnische Alpen, oftewel Kamniško-Savinjske Alpe, liggen ten noorden van Ljubljana en min of meer parallel aan de Oostenrijks-Sloveense grens. Het gebergte ligt in het verlengde van de Karawanken. Oorspronkelijk kreeg de berggroep in het Duits de naam Steiner Alpen.

Het gebergte bestaat dan ook uit een steil oprijzende rotskam en heeft hetzelfde karakter als de Noordelijke Kalkalpen. De hoogste verheffing is de Grintovec, met 2558 m. Het hoogteverschil met het dal is heel groot. Uitvalsbasis is Kamnik, een stadje dat eenvoudig vanuit Ljubljana te bereiken is.

Beste periode voor de Kamnische Alpen

De Kamnische Alpen zijn klimatologisch en qua karakter een hooggebergte. De beste tijd voor bergtochten is dan ook, afhankelijk van de omstandigheden, tussen begin juni en september. Alhoewel in Slovenië in het najaar nog prima gewandeld kan worden, zijn de hooggelegen routes vanaf half september vaak niet meer open als gevolg van sneeuwval.

Lees verder in Bergen Magazine

--> Dit is een preview van een reportage Bergen Magazine 3 van 2014. Dit nummer verschijnt op vrijdag 13 juni. Neem voor 2 juni een abonnement om dit nummer niet te missen of koop deze vanaf 13 juni in de winkels.

Bestel nu!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?