Bergwandelaar na drie jaar gevonden

Aan de Salzburgerkant van het Nationale Park Hohe Tauern is een gemummificeerd lijk gevonden van een alpinist die al drie jaar vermist was. Naast hem lag zijn rugzak met zijn paspoort. Drie jaar geleden is hij niet terug gekeerd van een wandeling. Dagenlang is er naar de Duitse klimmer gezocht door bergredders, brandweer en een helikopter, maar tevergeefs.

Afgelopen weekend zijn er vier mensen met een helikopter gered zodat zo'n dergelijk drama voorkomen kon worden. Ze waren aan het wandelen in de Berchtesgadener Alpen, maar waren de weg kwijtgeraakt en liepen rond in het donker. Een van de wandelaars moest naar het ziekenhuis omdat hij te vermoeid was geraakt en problemen had met zijn bloedsomloop.

Een ander ongeluk dat triester afliep vond plaats in Oostenrijk. Een man en een vrouw waren aan het klimmen. De man hield zich stevig vast aan een rotsblok maar het blok liet los en kwam op het hoofd van de vrouw. Ze was waarschijnlijk op slag dood. De man viel naar beneden, maar bleef ongedeerd. Hij werd per helikopter teruggevlogen naar de vallei waar hij werd begeleid door een crisisteam. 

Bron: Alpin.de

Meer inspiratie

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)