In de kou films kijken over bergen bij DMFF

Bibberend bergfilms kijken in de sneeuw

In de kou films kijken over bergen bij DMFFDMFF en Snowworld organiseren op maandagavond 12 november om 20.00 uur een DMFF Xtreme Preview op de piste van de skibaan in Landgraaf. Een aantal spannende films over bergen worden getoond. Trek warme kleding aan, want je zit lang stil in de skihal.

Deze filmavond is een preview voor het internationale filmfestival (Ducht Mountain Film Festival, DMFF) dat van 18 t/m 20 januari in Heerlen gehouden wordt. Het filmfestival is voor een breed publiek toegankelijk rondom het thema bergen. Over de mens in de bergen, maar ook over mensen die bergen verzetten. Het thema biedt ruimte voor een afwisselend programma, waarbij veel onderwerpen aan bod kunnen komen; de cultuur van bergvolken, alle soorten bergsport, natuur, lifestyle, ecologie, geschiedenis en drama.

Het bergfilmfestival heeft ook een uitgebreid randprogramma met fototentoonstellingen, beeldende kunst, muziek, maar ook allerlei buitensportactiviteiten, zoals MTB-tochten, snowboard- en skiclinics, ‘trailrunning’ en wandelingen in de regio.

Entreekaarten voor DMFF Xtreme Preview zijn op maandagavond te koop aan de DMFF-kassa van Snowworld Landgraaf. Onder de bezoekers worden twee vrijkaarten voor het DMFF#3 in januari verloot.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer