De Jungfrau verlicht ivm 100-jarig bestaan Jungfraubahn

Bijzonder lichtspektakel op de Jungfrau

De Jungfrau verlicht ivm 100-jarig bestaan JungfraubahnTot en met dit weekend kun je een bijzonder kunstwerk zien op de Jungfrau. 's Avonds (ver)schijnen gigantische afbeeldingen op de noordwand van de 4158 meter hoge berg. De Jungfrau-treinbaan bestaat dit jaar een eeuw en daarom staat de Jungfrau in het licht. Het is een kunstproject van lichtkunstenaar Gerry Hofstetter.

De afbeeldingen die voorbij komen zijn van de Zwitserse vlag, de Jungfrau-trein, de oprichter van de treinbaan (Adolf Guyer-Zeller) en nog wat andere mooie plaatjes.

De kunstenaar bivakkeert drie weken op 3380 meter hoogte. Vanaf daar schijnt hij met gigantische projectoren de plaatjes op de top. De afbeeldingen zijn van grote afstand te zien.

Ben je niet in de buurt, dan kun je de live webcambeelden bekijken. Tot en met 8 januari duurt dit lichtspektakel.

Geschiedenis van de Jungfraubahn

Vanaf 1 augustus 1912 is het Jungfraujoch* (3454 m), tussen Mönch en Jungfrau, met de trein bereikbaar. De Jungfraubahn, een zgn. tandradbaan, vervoert reizigers vanuit Kleine Scheidegg (2061 m) door een 7 kilometer lange tunnel door de Eiger (3970 m) en de Mönch (4107 m) naar het hoogste treinstation vanEuropa. De oorspronkelijke plannen de baan door te trekken tot net onder de top van de Jungfrau zijn nooit gerealiseerd.

*Jungfraujoch is het laagste punt op de bergkam tussen de Mönch (4107 m) en de Jungfrau (4158 m) en tevens grens van de Zwitserse kantons Bern en Wallis. 

Meer inspiratie

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?