redding koe zwitserland

Bijzondere almabtrieb in Zwitserland

Het is augustus, dus veel boeren in Zwitserland bereiden zich voor op de Almabtrieb, waarbij de koeien feestelijk van de alm naar het dal worden gebracht. Maar voor een boer en een van zijn koeien liep het dit jaar even anders.

Hoog op de almen op de Zwitserse Klausenpass, raakte een koe geblesseerd. De blessure was, volgens de boer, niet heel ernstig, maar ernstig genoeg dat het dier niet op eigen poten naar het dal kon komen. Met het einde van het seizoen op de alm in zicht een lastige situatie.

Maar gelukkig waren daar de bergredders van de reddingsdienst REGA. Met een helikopter konden zij de geblesseerde koe veilig naar het dal brengen, zonder dat de koe zich nog erger bezeerde.

Volgens de boer was de vlucht met de helikopter een noodgreep, heowel kort was de vlucht voor de koe waarschijnlijk een nogal stressvolle ervaring. Op de beelden is te zien hoe de koe niet kan wachten om weer vier poten op vaste grond te zetten. Hij hoopt dat de koe snel weer naar de veilige, bekende stal kan, waar ze de rest van de winter bij kan komen van haar avontuur.

Meer inspiratie

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.