Burlende herten

Bronstige herten jagen bergwandelaars de stuipen op het lijf

Het moeten angstige momenten geweest zijn voor twee bergwandelaars die in de buurt van het Oostenrijkse Bad Gastein op pad waren. Terwijl de schemering inviel, barstte in de bossen om hen heen een woest gebrul los. Beren?

In de overtuiging dat ze het territorium van roofdieren binnen waren gewandeld, probeerden de twee de dieren te ontwijken. Daardoor raakten ze echter hun geplande route kwijt. In de invallende duisternis kwamen de twee in een gevaarlijk steil gebied terecht, waardoor de paniek slechts groter werd. Uit angst om óf ten prooi te vallen aan hongerige beren, of om in de diepte te storten, zochten de twee een schuilplek in een jagershutje en belden de bergredding.

Zoekactie en goede raad

De reddingsdiensten startten een zoekactie vonden het onfortuinlijke tweetal en konden de twee ook meteen gerust stellen: het woeste gebrul was niet afkomstig van beren, maar van bronstige Edelherten. In de herfst proberen de mannetjes Edelherten de harten van de vrouwtjes te veroveren en andere mannetjes op afstand te houden met een woest gebrul: het burlen. En dat geluid had de twee de stuipen op het lijf gejaagd. 

De twee wandelaars werden, voorzien van goede raad van de bergredders, in het dal afgezet.

Bron:

ORF.at 

Afbeelding:

By Fischer.H [CC BY-SA 4.0], from Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen