Bruine beer laat spoor van vernieling na

Een bruine beer zaait vernieling in de Italiaanse Dolomieten, waar hij ezels, kippen en schapen doodt. Herders en boeren vragen dat het dier wordt afgemaakt, maar de wet laat dit niet toe. De mannetjesbeer, die de bijnaam Dino kreeg, zou de voorbije tien dagen al zes ezels en verschillende schapen hebben afgemaakt. Ook kippenrennen en bijenkorven vielen al ten prooi aan het rondtrekkende dier.

Bij de plaatselijke bevolking in de bergen rond het plaatsje Asiago zit de schrik er goed in. Men vreest dat het maar een kwestie van tijd is vooraleer de beer ook een herder of een trekker aanvalt.

Bruine beren zijn onder de Italiaanse wet echter beschermde dieren, waardoor het zeer moeilijk zal worden om het dier uit te schakelen, ook al richt het een waar bloedbad aan onder de veestapel in de regio.

Bovendien wordt het geen makkie om Dino op te sporen: de beer slaagde erin om een band om zijn nek los te wrikken waaraan aan zendertje was bevestigd. Aangezien het dier tot 45 à 50 kilometer per dag kan afleggen, kan het zowat overal opduiken.

Bron: De Morgen

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?