corona oostenrijk

Corona: delen van Tirol in quarantaine

Nu het Coronavirus in Europa om zich heen grijpt, nemen landen heftige maatregelen om de pandemie zo klein mogelijk te houden. Oostenrijk heeft delen van Tirol in quarantaine geplaatst.

Delen van Tirol in quarantaine

Door de uitbraak van het coronavirus ontstonden eerder problemen in het noorden van Italië, waar het openbare leven plat kwam te liggen. Inmiddels worden ook in Oostenrijk maatregelen genomen. Al op 12 maart werd bekend dat de meeste wintersport gebieden het seizoen afbreken. Vrijdag 13 maart werd bekend dat de Oostenrijkse bondsregering de gemeenten Ischgl, Kappl, See und Galtür en St. Anton am Arlberg in quarantaine worden geplaatst. Ook komen er weer controles aan de grenzen.

Toeristen uit Nederland, België en andere landen mogen het gebied nog verlaten, maar hun gegevens worden doorgegeven aan de gezondheidsdiensten in hun eigen land.

Veel Oostenrijkse berghutten die de winter open waren, zijn dicht gegaan. Andere hutten hebben hun opening voor het zomerseizoen uitgesteld.

Hier vind je actuele informatie over de situatie in Oostenrijk:

Meer informatie over de toestand in Oostenrijk vind je op de website van het Oostenrijkse Bondsministerie van Gezondheid.

Meer informatie over de opening van de Oostenrijkse berghutten vind je op de website van de ÖAV.

Kan je nog op vakantie naar de bergen?

De situatie is op dit moment nog volop in ontwikkeling. Op deze pagina geven we je de belangrijkste informatiebronnen vanuit de Nederlandse en Belgische overheid.

Laatst bijgewerkt op 13-03-2020 om 17.15 uur

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95)