corona zwitserland

Corona-update: Zwitserland opent de grenzen

De mogelijkheid om de komende zomer naar Zwitserland te kunnen, is weer een stap dichterbij. Het land heeft aangekondigd in juli de grenzen te openen voor mensen die niet uit een buurland komen. Betekent dit dat we deze zomer naar Zwitserland kunnen?

In een overleg op 27 mei besloot de Zwitserse regering dat de grenzen binnen afzienbare tijd open moeten voor alle Schengenlanden. Al eerder was besloten dat de grens op 15 juni open zou gaan voor inwoners uit de buurlanden, maar nu gaat de grensopening gelden voor inwoners uit alle Schengenlanden. Daarmee lijkt ook Zwitserland deze zomer toegankelijk te worden voor toeristen die van een vakantie in de bergen willen genieten.

Waneer de grenzen precies open gaan, is nog niet helemaal duidelijk, als data worden óf 6 juli óf 15 juli genoemd.

Spanje

Uit Spanje kwam er eerder al goed nieuws. Op 23 mei gaf de Spaanse regering aan dat ze hopen dat eind juni de grenzen van dat land ook weer open kunnen, maar voor die tijd moet er nog wel wat gebeuren. Eerst moeten de Spanjaarden zelf weer uit de strenge lockdown in het land kunnen komen. Verwacht wordt dat de Spanjaarden rond 21 juni weer helemaal vrij door hun land mogen reizen, en moet de 14 dagen quarantaine die onlangs door de regering werd afgekondigd voor alle bezoekers uit het buitenland, opgeheven worden. Daarna kan de deur open voor buitenlandse toeristen.

Frankrijk

Ook Frankrijk heeft aangekondigd dat de grenzen weer open moeten gaan voor het toerisme. Vanaf 15 juni zouden de grenzen weer open moeten kunnen, "als de gezondheidssituatie het toelaat," aldus premier Edouard Philippe. Dat zou betekenen dat ook de Franse bergen weer toegankelijk worden!


Kunnen we in de zomer van 2020 naar de bergen? En welke regels gelden er door het coronavirus in bijvoorbeeld een berghut?

Bergen Magazine praat je regelmatig bij over de laatste stand van zaken. Niks missen? Schrijf je in voor de wekelijkse nieuwsbrief of volg ons op Facebook.


Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen