eoft 2022-2023

De 21e editie van de EOFT is begonnen

Elk jaar toert de European Outdoor Film Tour, EOFT langs de Europese bioscopen. Een avond lang kun je genieten van de mooiste avonturenfilms. 

De EOFT doet ook Nederland en België aan. Tussen 27 oktober en 3 november draaien de films van de EOFT in Amsterdam, Den Haag, Utrecht, Haarlem, ’s Hertogenbosch, Nijmegen, Eindhoven en Rotterdam. In het nieuwe jaar reist de EOFT door naar België, met avonden in Gent, Antwerpen en Brussel. Weten wanneer de films bij jou in de buurt draaien? Op de site van de EOFT vind je alle data en tijden. 


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, of volg ons op Facebook


Wat staat er op het programma?

Een avondje (of middag) EOFT staat garant voor acht films waarin je mee kan genieten van bijzondere avonturen. Mountainbiken in Zambia, trailrunnen over de Pacific Crest Trail, en rakelings langs bergwanden suizen. Het komt er allemaal in voor. 

Bijzonder zijn de films Elevated en Bridge Boys. In Elevated volg je klimster Sonya Wilson. Op het oog lijkt dat niet bijzonder, maar dat Sony doof is, maakt haar verhaal wel uniek. Want juist als ze in de bergen aan het klimmen is, heeft ze minder last van haar doofheid dan in het ‘normale’ leven. Bridge Boys gaat over de bijzondere situatie waarin veel avonturiers terechtkwamen tijdens de coronacrisis. Want hoe bedwing je de meest bijzondere bergwanden als je daar door alle beperkingen niet naartoe kan? Twee Britse rotsklimmers worstelden met die vraag, tot ze een opmerkelijke ontdekking deden: de spleten tussen de betonnen onderdelen van een brug, hebben óók wel wat weg van de spleten in een rotswand… 

Zien wat je te wachten staat? Bekijk hier de trailer:

 

Meer inspiratie

Rubriek: 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!