De beste plekken in Graubünden volgens onze lezers

Een tijdje geleden vroegen we wat jullie favoriete plek in Graubünden was. En over één ding waren jullie het roerend eens: het hele kanton is mooi! Zo mooi zelfs, dat sommigen, die al jaren in Zwitserland wonen, nog steeds niet uitgekeken zijn op Graubünden. Een paar plekken werden net wat vaker genoemd dan de rest. Dit zijn de beste plekken in Graubünden volgens onze lezers.

Pontresina

PontresinaPontresina is favoriet als uitvalsbasis van veel wandeltochten. Naar het Rosegdal bijvoorbeeld, of richting Bergell. Een gebied ‘om verliefd op te worden’

Scuol

ScuolScuol is ook favoriet. En dat snappen we wel. ’s Zomers kun je heerlijk wandelen, en ’s winters kunnen de lange latten onder. En als de benen rust moeten krijgen, pak je de Rhatische bahn.  

 

 

St. Moritz

St. Moritz. Als geboorteplaats van de wintersport kan St. Moritz natuurlijk niet in dit lijstje ontbreken. 150 jaar na de komst van de allereerste wintersporters is deze plek nog steeds favoriet. Ook vertrekken hier een aantal mooie spoorlijnen.

Soglio

SoglioGeen enkele plaats werd zo vaak genoemd als Soglio. En terecht. Want rondom Soglio kun je wel heel mooi wandelen. In Bergen Magazine stonden al vaker routes die in Soglio beginnen. Het uitzicht vanuit het dorp zelf mag natuurlijk ook niet vergeten worden.

Meer inspiratie

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen!