360 Mammut project - de Eiger beklimmen

De Eiger Noordwand vanaf je bank ‘beklimmen’ ?

360 Mammut project - de Eiger beklimmenDat je de laatste jaren niet per se meer hoeft te klimmen om op een bergtop te staan is al langer een feit. Via kabelbanen, treintjes en andere vervoersmiddelen hebben we alle mogelijkheid te genieten van het uitzicht op de hoogste bergtop.

Maar voor het uitzicht en de weg naar de top van een van de gevaarlijkste bergen in de Alpen hoeven we nu zelfs de deur niet meer uit! De professionele klimmers Dani Arnold (30) en Stephan Siegrist (42) hebben op een speciaal ontworpen rugzak met een 360-graden-camera hun gehele klim vastgelegd.

De Route op de Eiger

De opname begint met de noordwand van de Eiger, een berg in de Zwiterse Alpen. De noordwand wordt ook wel de moordwand genoemd vanwege de vele bergbeklimmers die daar zijn omgekomen. De route die ze beklimmen is de Heckmair route, een bekende route door de Zwitserse alpen.

Het beeldmateriaal

Stap voor stap kun je via foto’s de route bekijken. En dan ook nog eens 360 graden in het rond. De klimmers zijn met 6 lichtgewicht camera’s op weg gegaan, en dit zorgt voor de meest bijzondere beelden van de basis naar de top. Het voelt alsof je er live bij bent omdat je alle hoeken in alle mogelijke perspectieven van de bergroute kunt zien.

Bergbeklimmen een tastbare ervaring maken

Het doel van de bergeklimmers om het klimmen een tastbare ervaring te maken is volgens de bedenkers dik geslaagd. Dani Arnold,een van de klimmers, schrijft ook op zijn blog dat het niet altijd even comfortabel was, omdat de camera zo ver mogelijk van zijn lichaam af moest zijn om de beste beelden vast te leggen. Het klimmen ging daarentegen beter dan hij had verwacht.
“we konden ook profiteren van sensationeel goede omstandigheden. We bivakkeerden in de Death Bivak. De tweede dag was de test voor onze speciale constructie omdat we toen door allerlei smalle doorgangen moesten.Maar alles ging goed en we kwamen in de late namiddag op de top aan. Een enorme voorbereiding, de kennis van verschillende deskundigen en geluk met het weer maakte dit project perfect. En het resultaat was sensationeel! Het perspectief, de diepte en vooral het uitzicht zijn zeer indrukwekkend.”

Maar of we meer beeldmateriaal van de de klimmer Dani Arnold kunnen verwachten is twijfelachtig, want hij sluit zijn blog af met de volgende zin: “Hoewel het klimmen beter ging dan verwacht met dit ding, probeer ik in de toekomst weer zo compact en licht mogelijk mijn rugzak te pakken”.

 

Voor meer beelden en filmpjes kun je terecht op deze website van Mammut.  

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Merk: 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past