Fly-Line Oberwiesenthal

De langste kabelbaan van Europa staat in Saksen

Duitsland is een nieuwe kabelbaan rijker. Niet zomaar een: de nieuwe baan in het Erzgebirge in de deelstaat Saksen is niet een ‘gewone’ kabelbaan die je rustig naar boven brengt. Deze gaat naar beneden, en hard ook!

Met de nieuwe Fly-line die in mei 2019 open gaat, zoef je van de 1200 meter hoge top van de Fichtelberg bij Oberwiesenthal aan de grens met Tsjechië naar beneden. Niet in een gondel, maar hangend, in je eentje. De 1550 meter lange baan is al af en was in oktober 2018 al zelfs een weekje open. Het duurt duurt nog tot het einde van het wintersportseizoen voordat de baan volledig in bedrijf gaat. In mei kun je zoevend en zwierend tussen de bomen door het dal in.

Aantrekkelijk vakantiegebied in de zomer

Met de nieuwe baan hopen de ondernemers het gebied rond de Fichtelberg ook in de zomer aantrekkelijk te maken voor een grotere groep bezoekers. De berg is ’s winters al een bekende wintersportlocatie, maar het is dus de bedoeling dat er ook in de zomer meer mensen zich kunnen uitleven.

Fly-Line Oberwiesenthal

Wandelen in de zomer en winter

Overigens betekent dat niet dat er niets te doen is. Wie liever met beide benen stevig op de grond blijft staan, kan zich in het Ertsgebergte tegoed doen aan kilometerslange wandelroutes. ’s Winters is het gebied een waar wintersportoord, met veel winterwandelroutes en langlaufloipes.

Meer inspiratie

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen