bert-rinisch-klettersteig grosser priel

De langste klettersteig van Oostenrijk

De Großer Priel is niet alleen de hoogste top van het Oostenrijkse Toten Gebirge, de berg heeft ook een ander hoogtepunt. Op de top eindigt de langste klettersteig van Oostenrijk.

De Bert-Rinesch-Klettersteig was al een van de langste en moeilijkste klettersteigs van Oostenrijk. En sinds deze zomer is de toch al moeilijke route nog langer geworden. Sinds juni 2019 staalkabels van de Bert-Rinesch-Klettersteig lopen over een lengte van 2130 meter onafgebroken langs de bergwand. Een record voor Oostenrijk.

Renovatie Bert-Rinesch-Klettersteig

Deze zomer werd de lange klettersteig gerenoveerd. Tijdens de renovatiewerkzaamheden werd duidelijk dat het risico op steenslag langs de einstieg zo groot was geworden dat de einsteig verplaatst moest worden. De beste en veiligste optie was om de einstieg naar beneden te verplaatsen. Daardoor werd de route wel veel langer. Op de vernieuwde route klim je 830 meter meer langs het Stahlseil. De route die eerst 1300 meter lang was, bereikte daardoor de lengte van 2130 meter. De lange route heeft nog altijd moelijkheidsgraad D.

Pittige zustieg

Dat betekent dat deze route alleen voor ervaren en goed uitgeruste klettersteigers is. Zonder zu- en abstieg doe je zeker vijf en een half uur over de route. Al die tijd heb je veel kracht in je benen en armen nodig. Zorg er dus voor dat je goed bent voorbereid op je tocht. Omdat de Zustieg al een pittige wandeling is, is een overnachting in het Prielschutzhaus eigenlijk altijd een onderdeel van de tocht.

 

 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?