De makkelijkste mountainbikeroute van Zwitserland

Mountainbiken, dat is wel even iets anders dan op de fiets naar de supermarkt om de hoek. Krijg jij de koude rillingen bij de gedachte aan fietsen over steile hellingen en over korrelige grindpaden, maar wil je toch wel eens met de fiets de bergen in? Een nieuwe mountainbikeroute bij het Zwitserse Zermatt biedt wellicht een uitkomst. De nieuwe route opent eind deze maand.

De makkelijkste mountainbikeroute van Zwitserland

Volgens de makers is de nieuwe route, met de naam Moos Trail, de gemakkelijkste mountainbikeroute van Zwitserland. Niet steil, niet gevaarlijk, met andere woorden: niet extreem. Daardoor is de route volgens de makers helemaal perfect om even lekker met vrienden een stukje te fietsen, of met de kinderen. De route is geschikt voor jonge mountainbikers vanaf vijf jaar. Onderweg helpt de kabelbaan je ook nog een beetje.

Hier vind je meer over de makkelijkste mountainbikeroute van Zwitserland (Duitstalig)

Nieuwe mountainbikeroute Zermatt-Visp

Hou je van meer uitdaging? Dan is er ook nog een nieuwe, 37 kilometer lange route van Zermatt naar Visp. Deze route is een stuk langer, en wat uitdagender. Maar wie z’n fiets goed onder controle heeft, kan op deze route ook genieten van de Walliser bergen die links en rechts boven je uittorenen, terwijl je door het Mattertal fietst.

Hier meer informatie over deze mountainbikeroute (Duitstalig)

Meer inspiratie

Van 30 september tot 20 oktober profiteer je van scherpe aanbiedingen en vele gratis mogelijkheden voor kinderen t/m 15 jaar!

Herfstwandelingen met zicht op imposante bergtoppen. Vind hier het juiste aanbod!

Ontdek alle (berg)wandelpaden van de Pyreneeën en het achterland van Lleida.
(foto © Jordi Pou)

Speciale aanbieding Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Liefhebbers van adventure-sports opgelet: bezoek Lleida met méér dan 200 bedrijven en ruim 50 verschillende activiteiten te land, te water en in de lucht. (foto ©Oriol Clavera)