De Höllentalangerhut in 1900

De Oer-Höllentalangerhut wordt herbouwd

Oude nieuwbouw in München. Daar wordt gewerkt aan een replica van de allereerste Höllentalangerhutte. De replica wordt onderdeel van het Alpines Museum in München.

De origninele Höllentalangerhutte werd in 2013 helemaal afgebroken om plaats te maken voor een volledig vernieuwde hut. Het was voor het eerst in de geschiedenis dat de Duitse Alpenvereniging DAV een hut volledig afbrak om ‘m weer opnieuw op te bouwen. Die nieuwbouwplannen zorgden voor flinke controverse. Liefhebbers van de oude hut wilden niet dat de hut werd afgebroken. Daarom werd besloten de ‘oer-hut’ weer op te bouwen bij het museum.

De Höllentalangerhut

De Höllentalangerhut staat boven het Höllendal, aan de voet van de Zugspitze, de hoogste berg van Duitsland. De eerste hut ging open in 1893. Toen was de berghut nog een kleine blokhut waar tien tot dertig mensen konden slapen. Die kleine hut werd al snel een flinke publiekstrekker. Daarom werd de hut door de jaren heen de hut vaak uitgebouwd en aangepast om met de tijd mee te gaan en ruimte te bieden aan alle toeristen die richting de Zugspitze gingen. Totdat de Deutsche Alpenverein besloot dat nog meer verbouwingen geen zin meer hadden en de hut volledig plaats moest maken voor nieuwbouw. Alleen daardoor kon de vereniging de kwaliteit nog handhaven.

De replica is vanaf het voorjaar van 2017 te zien in het Alpines Museum in München. 

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Lees hier welk biertje het beste bij jou past