Reel Rock Filmtour 2018

De Reel Rock Filmtour komt eraan

Hou jij van klimmen, én van goede films? Pak dan je agenda erbij. De Reel Rock Filmtour komt er aan. Vanaf 11 november tourt het filmfestival langs 70 locaties in drie landen om je de mooiste klimfilms te laten zien.

En dat betekent weer een avond lang genieten van bijzondere avonturen in prachtige berggebieden, maar natuurlijk kan er ook gelachen worden. Aan bod komen de avonturen en belevenissen van niemand minder dan Alex Honnold, Adam Ondra, Madaleine Sorkin en Conrad Anker.

Een greep uit de films

De films die tijdens de Reel Rock filmtour aan bod komen, voeren je van de Antarctische ijswoestijn naar de hete zandwoestijn van Jordanië en de klimhallen waar getraind wordt voor de Olympische spelen. Een greep uit het aanbod:

In de film Age of Ondra volg je klimmer Adam Ondra, die zijn sport opnieuw vormgeeft. Ondra deed dat toen hij in Noorwegen met de route ‘Silence’ een nieuwe moeilijkheidsgraad ontwikkelde. Maar de lat kan nog hoger.

In Up to Speed ga je mee met REEL ROCK-correspondent Zachary Barr, die gaat kijken hoe de klimdisciplines van de komende Olympische Spelen eruit gaan zien. Want wat is speedklimmen precies en hoe is deze tak van klimmen ontstaan?

The Valley of the Moon speelt zich af in de hitte van Jordanië. De steile wanden van Wadi Rum zijn een paradijs voor klimmers, maar nog weinig gekend bij buitenlandse sporters. Twee Israëlische klimmers gaan samen met de Amerikaanse Madeleine Sorkin op pad om een nieuwe route uit te zetten. Maar daarbij moeten niet alleen de steile bergwanden overwonnen worden.

Queen Maud Land voert je naar het ijskoude Antarctica, waar zes klimmers de bevroren Drygalskibergen proberen te bedwingen. Ieder heeft zo zijn eigen doelen en uitdagingen.

De locaties

De Reel Rock Filmtour toert langs zeventig locaties in drie landen. Tussen 17 november 2018 en 20 januari 2019 toert de Reel Rock Filmtour door Nederland. Kijk voor een locatie bij jou in de buurt op de site van de Reel Rock Filmtour.

Meer inspiratie

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past