fotowedstrijd bergans

De uitslag van de fotowedstrijd Fotowedstrijd Mijn bergwintergevoel

De opdracht voor deze wedstijd die Bergenmagazine samen met Bergans of norway organiseerde: Neem ons mee in het ultieme bergwintergevoel. 

Wat leuk voor de jury om naast de beelden ook de verhalen van de makers te lezen. De verbeelding wordt op deze manier aangevuld met het enthousiasme van een onvergetelijke ervaring. Het maakte het jureren er zeker niet makkelijker op. Filip Schouteet en Filip van Meijer van harte gefeliciteerd met jullie Bergans prijzen.
 

fotowedstrijd bergans

Filip Schouteet

Tijdens een dagtocht langlaufen in het prachtige Fins Lapland op een onverwacht moment even kunnen opwarmen aan het houtvuur in een schuilhut. Buiten is het min 20 graden, binnen voelt het lekker warm en knus.

Jury:
Winters Lapland in optima forma met de dik besneeuwde dennen en het met fraaie ijspegels beklede schuilhutje. Zodra je ernaar kijkt, komt de kou je tegemoet. Subtiel contrast met de vrieskou het kleine vlammetje dat je door de ruit ziet.  Mooie combinatie van warmte en koude in één beeld.

fotowedstrijd bergans

Eric van Meijer

Sneeuwschoenwandelen in de Vogezen met als bestemming de rand van een meer. Daar aangekomen, inmiddels donker, moe en koud bleek het strandje een volgesneeuwde, doodlopende asfaltweg te zijn. Toch maar de tent neergezet en wat was het gaaf! Dit is pas het ultieme bergwintergevoel!

Boeiende plaat vanwege de vele vragen die hij meteen oproept. Hoezo, een tent midden op de weg? Stond hij er al toen het sneeuwde of werd hij na de sneeuwbui opgezet? Waarom daar? Waar blijft het verkeer? Hoe is dit gebeurt. De verklaring van de fotograaf is daarom bijna hilarisch. Winnaar.
Bij deze foto kan ik me helemaal voorstellen hoe gaaf het is om in de diepe sneeuw te kamperen.
 

Geïnspireerd door deze prachtige foto's en wil je ook meedoen met een fotowedstrijd? Dat kan! Check hier onze nieuwe fotowedstrijd! 

 

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen