Bergpas via pixabay

De winter komt eraan, bergpassen gaan weer dicht

Verschillende bergpassen zijn momenteel geblokkeerd in het Alpengebied. Elk jaar tijdens het begin van het winterseizoen zijn veel bergpassen gesloten, aangezien veel van de doorgaande wegen door de tunnel gaan. Vanwege de verwachte, zware sneeuwval in het gehele Alpengebied worden deze voorzorgmaatregelen getroffen. Als de temperatuur een aantal dagen onder het vriespunt blijft dan zal de heftige sneeuwval voor veel problemen kunnen zorgen.

Oostenrijk, Zwitserland en Frankrijk

Vooral de Oostenrijkse provincies Salzburg, Tirol en Vorarlberg, de Zwitserse kantons Graubünden, Uri en Bern, evenals de Franse regio Savoie worden beïnvloed door het begin van de winter. Dit werd bekend gemaakt op de website van de Duitse Automobiel Club. In deze regio’s worden tijdelijk uit voorzorg een aantal bergpassen al afgesloten zoals de St. Gotthard, de Nockalmstraße en Splügenpass

Tijdelijke afsluiting

De enige route die permanent is afgesloten zoals te lezen is de website van ADAC is de Gaviapass tussen Bormio en Ponte de Legno. Als de sneeuwval blijft toenemen dan zal volgens experts de Grote Sint Bernard Pass in Zwitserland ook afgesloten worden. Deze afsluiting zal blijven tot uiterlijk begin november. Tot die tijd zullen een aantal bergpassen niet beschikbaar zijn voor auto’s: Timmelsjoch, Grossglockner Hochalpenstraße, Sölkpass, Stallersattel, Nufenen, Susten, Furka, Grimsel, San Bernardino, Umbrail, Stelvio, Galibier, Iseran, Agnel en de Kleine St. Bernard in Frankrijk.

Neem zelf voorzorgsmaatregelen

De Duitse Automobiel Club raadt alle automobilisten aan om voorzorgsmaatregelen te treffen en alleen met winterbanden de weg op te gaan. Wie helemaal niet voor een verrassing wil komen staan, doet er verstandig aan om passende sneeuwkettingen mee te nemen. Hier vind je meer tips voor een veilige autorit in de bergen.

Wil je zelf in de gaten houden welke bergpassen precies gesloten zijn? Neem dan een kijkje op de website van alpenpässe waar alles goed op wordt bijgehouden.

Bron: alpin.de

Foto via pixabay

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!