Foto Cornholio via wikipedia

Eerste sneeuw in de Alpen

Nog niet zo lang geleden was er nog zomers weer in Duitsland, maar dat is nu voorbij. In de Beierse Alpen is de winter begonnen. Bovenop de bergen ligt al een laagje sneeuw  al is dit voor nu alleen nog maar op de hoogste toppen van de bergen. De komende periode kan er nog meer sneeuw vallen volgens de Duitse weerdienst, waardoor de sneeuwgrens zal gaan dalen. Daarna zal het opnieuw mooier weer worden.

Sneeuw op de Zugspitze

Waar het aan het begin van de week nog hartje zomer was met 30 graden, is de zomer nu echt voorbij. De Beierse Alpen hebben de herfst overgeslagen en de winter is begonnen. Op het hoogste punt, de 2962 meter hoge Zugspitze, werd op vrijdag 4 september zelfs zeven centimeter sneeuw gemeten. In het weekeinde daalde de sneeuwgrens naar een hoogte van 2000 meter. Maar het koude weer in het weekend en de eerste sneeuw op de toppen van de bergketens zijn slechts een voorproefje van de winter.

Ongebruikelijke weersomslag 

Sneeuwval zo vroeg in het jaar is niet ongebruikelijk. Meestal valt de eerste sneeuw al in augustus. Het is deze keer echter opmerkelijk dat er zo snel zo’n groot verschil tussen temperaturen zit. Een nieuwe koudegolf is echter niet in zicht. Integendeel: het zou half september juist weer warmer worden.

Wintersportseizoen gaat beginnen

Met deze sneeuwval kun je nog niet skiën. De skigebieden zijn niet open, maar zullen binnenkort hun eerste gasten verwelkomen. Op zaterdag 19 september zal het Oostenrijkse skigebied Pitztaler Gletcher in Tirol zijn deuren als eerste openen . Deze opening vindt plaats . Hierna zullen meer skigebieden gaan volgen. Het is te hopen dat er tegen die tijd wel meer sneeuw ligt. 

Bron: thelocal.de

Meer inspiratie

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier wat steenmannetjes zijn en waar ze vandaan komen

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Lees hier welk biertje het beste bij jou past