Europese winterwandeldagen 2022

De Winterwandeldagen 2022 komen eraan

Als alles goed gaat, kunnen ze weer doorgaan: de ‘Winterwandeldagen’ in Tirol. In maart 2022 staat Kartitsch in het Oostenrijkse Oost-Tirol in het teken van winterwandelen.

De Europese Winterwandeldagen, zoals het evenent officieel heet, strijken neer in het eerste echte ‘winterwandeldorp’ van Oostenrijk: Kartitsch, in het Gailtal in Oost-Tirol. Van 10 tot 13 maart 2021 kun je meedoen aan allerlei activiteiten rondom winterwandelen. Van begeleide winterwandeltochten door de omgeving, tot sledetochten en uitstapjes in en rondom Kartitsch, compleet met workshops die je kennis laten maken met lokale tradities en vooral met lokale lekkernijen.

Winterwandelen met een gids

Maar uiteraard draait het om het wandelen. En daarvoor is de omgeving van Kartitsch natuurlijk een prachtige plek. Het Gailtal is het hoogste dal van de regio. Dat betekent dat de kans op sneeuw groot is en dus dat de kans dat je een échte winterwandeling kan maken óók groot is. En als er een flink dik pak sneeuw ligt, kun je er op uit trekken op een van de vele routes in het gebied. Die routes zijn er in alle soorten, maten en moeilijkheidsgraden. Van korte tochten richting de huisberg van Kartitsch tot langere tochten verder het Winklertal in of langs de loop van de Gailbach. En met een beetje geluk zie je tijdens een van je wandeltochten een vos, steenbok, gems of adelaar!


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Volg ons op Facebook. Wil je de mooiste verhalen uit de bergen? Neem een abonnement op Bergen Magazine!


Niet alleen kun je met een gids op pad, bij een festival horen natuurlijk ook wat extra speciale evenementen. Bijvoorbeeld een fakkeltocht na zonsopgang richting St. Oswald. Voor deelnemers aan de Winterwandeldagen zijn er speciale arrangementen waarmee ook tijdens de wandeltochten makkelijk gebruik kan worden gemaakt.

Het is de tweede keer dat de Winterwandeldagen in Oost-Tirol worden gehouden, en als het aan de organisatie ligt nog niet de laatste. Na de editie in St. Johann in Tirol volgt in 2022 dus de editie in Kartistsch en ook de editie daarna staat al gepland. Dan gaat het richting het Pillerseetal in de Kitzbuheler Alpen.

 

Meer inspiratie

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)