mooie berggebieden winterwandelen

5 mooie berggebieden voor een winterwandeling

Niks zo mooi als een winterwandeling. Terwijl de sneeuw zachtjes onder je schoenen knarst, genieten van een uitzicht op een kerstkaartlandschap. In veel wintersportgebieden kom je tegenwoordig routes tegen voor winterwandelingen, maar wat zijn nou echt mooie berggebieden voor een winterse wandeling? Wij gingen alvast naar deze vijf mooie plekken!

Winterwandelen rond Serre-Chevalier en Montgenèvre


Geen nieuwtjes, vakantietips of winacties meer missen? Schrijf je in voor onze nieuwsbrief, dan ontvang je elke week het beste van Bergwijzer in je mail! 

Meld je aan


Winterwandelen rond Serre-Chevalier en Montgenèvre

Montgenèvre en Serre-Chevalier liggen in de Franse Hautes-Alpes. Zo rond half januari en februari kun je hier prima winterwandelen met een prachtig uitzicht op de bergen van het Massif des Écrins. Je hebt er ook een paar korte tochten, bijvoorbeeld naar een fort bij Briançon.

Lees verder

Winterwandelen rond Serre-Chevalier en Montgenèvre

Winterwandelingen rond Saas-Fee

Het Zwitserse Saas-Fee (Wallis) is een sfeervol, autovrij dorp dat wordt omringd door vierduizenders waaronder de Allalinhorn, de Alphubel, de Täschhorn en de Dom. Met de uitstekende busverbinding richting het dorp ben je er vrij gemakkelijk. Beste periode voor een wintervakantie is half januari-februari. Dan zijn er mogelijkheden tot meerdaagse sneeuwschoentochten.

Lees verder 

Winterwandelen Brandnertal

Wintervakantie in het Brandnertal

Het Brandnertal ligt in het Oostenrijkse Vorarlberg, niet ver van Bludenz. Als wintersportgebied heeft het zich de laatste twintig jaar sterk ontwikkeld. Daarbij is vooral ingezet op kwaliteit, niet op kwantiteit, en op activiteiten naast het skiën. Daarbij staan gezinnen centraal. Voorbeelden van al die activiteiten buiten de skipistes zijn combinaties van winterwandelen en andere sporten, zoals boogschieten, paardrijden en huskytochten. Op de noordhellingen en op de pistes is tot ver in het voorjaar sneeuw te vinden.

Lees verder 

Winterwandelen Kandersteg

Winterwandelen rondom de Gemmipas en de Oechsinensee

Het gebied rondom de Gemmipas en de Oechsinensee is bereikbaar vanuit Kandersteg en leent zich uitstekend voor winterwandelen. Voor wie de sneeuwschoenen onderbindt openen zich tal van mogelijkheden. Dankzij de hulp van de kabelbanen in het gebied, ook hoog in de bergen. Afhankelijk van de sneeuwcondities al vanaf december.

Lees verder 

 

Winterwandelen in het Sarntal 

Even ten noorden van Bozen (Bolzano) liggen de Sarntaler Alpen, met daar middenin het Sarntal. In deze Duitstalige regio wordt nog veel vastgehouden aan (winter)tradities, met klederdracht. De ronde bergruggen in het gebied, maken van het landschap een mooi winterwandelgebied, vooral van januari tot maart.  

Lees verder 

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.