Deuter steunt duurzaam outdoorinitiatief

Outdoormerk Deuter is voor het tweede jaar op rij een samenwerking aangegaan met het initiatief ‘Dein Freiraum, Mein Lebensraum’. De gezamenlijke campagne om duurzame outdoorsport te bevorderen is daarmee een succes!

Op zoek naar ongerepte natuur

De bedoeling van de campagne is om het duurzaam recreëren te bevorderen. Dat is nodig, want ook in de winter trekken steeds meer outdoorliefhebbers erop uit. Daarbij gaan ze ook van de gebaande paden af, op zoek naar de schoonheid en stilte van de ongerepte natuur.

80 duurzame routes

Maar om die ongereptheid van de natuur te bewaren moet dat wel duurzaam. Dein Freiraum, Mein Lebensraum’ gelooft in een harmonieus samenspel tussen mens en natuur. Daarom heeft de organisatie 50 milieuvriendelijke ski touring routes en 30 sneeuwschoentrails in de Allgäuer Alpen ontwikkeld. Bij elkaar 80 duurzame routes om van te genieten! Deze routes en trails zijn duidelijk gemarkeerd en kunnen ook op de website van de organisatie bekeken worden. 

Begeleide tours

In 2016 biedt Dein Freiraum, Mein Lebensraum tevens tours aan, waarbij bezoekers leren om sneeuw- en natuurtekenen te lezen. Deze tochten in de 'backcountry' worden geleid door twee topspecialisten uit de regio: Thomas Dempfle, hoofd van het OASE AlpinCenter, en Wolfgang Zeller, expert op het gebied van dieren en wildlife in het reservaat. Deelnemers leren om sneeuwcondities te lezen, dieren op te sporen en de wildlife natuur te begrijpen.

Waarom zou een merk als Deuter hierbij betrokken zijn? Als echt outdoormerk staat Deuter voor duurzaam recreëren. De samenwerking komt dus recht uit het hart.

Take nothing but pictures, leave nothing but footprints

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!