Portret Sean Vos - redacteur Bergen Magazine

DMFF Foto-expositie met redacteur Sean Vos van Bergen Magazine

Portret Sean Vos - redacteur Bergen MagazineTijdens de vijfde editie van het Dutch Mountain Film Festival (23 februari t/m 1 maart 2015) exposeren ook dit jaar weer drie internationale fotografen met een selectie van hun werk, ieder met hun eigen thema. Een van de fotografen die mag exposeren is Sean Vos, redacteur van Bergen Magazine. Een paar foto's vind je vast hier op Bergwijzer.nl

Het prachtige beeldmateriaal is het hele festival te bewonderen in de speciaal ingerichte expo-hoek in de centraal gelegen foyer van het Theater Heerlen. Ook worden hier de tien beste inzendingen van de fotowedstrijd getoond. 

DMFF-fotocurator Paul Lahaye ging dit jaar al vroeg op pad om bijzondere fotografen te vinden met bijzondere thema’s. Tijdens het filmfestival in Chamonix werden afgelopen zomer al de eerste contacten gelegd voor een bijzondere samenstelling van fotografen en hun werk. Een ding hebben deze fotografen met elkaar gemeen: de passie voor de bergen en de kwaliteit van hun foto’s.

Expositie tijdens DMFF:

Sean Vos

(Nederlander en woonachtig in Eindhoven)

Thema: Berglandschappen

www.seanvos.nl

“Een jaar zonder bergen is een jaar niet geleefd.” Dat is het motto van Sean Vos, die al vanaf zijn eerste levensjaar mee naar de Alpen werd genomen door zijn ouders. Al jong leerde hij het bergwandelen waarderen, om dat later uit te breiden naar meerdaagse huttentochten en klassiek alpinisme. Op zijn achttiende kocht Sean zijn eerste spiegelreflexcamera, net voordat de digitale spiegelreflex in opkomst kwam.

Geïnspireerd door fotografen als Bernd Ritschel en Heinz Zak, nam hij zijn camera mee op iedere tocht. “Het meest geniet ik van de klassieke landschapsfotografie en het vastleggen van de magische ochtend- en avondsfeer wanneer ik op hoogte overnacht”, vertelt Sean.

In 2005 maakte Sean de overstap naar digitale fotografie, hiermee werden ook zaken als panoramafotografie toegankelijker en ging het snel met zijn carrière.”

Sinds 2008 publiceert hij regelmatig fotowerk, vooral in ‘Bergen Magazine’. Van zijn hand verschenen onder andere artikelen over fotografie in de bergen, panoramafotografie en sfeerreportages over bergwandelen.

Foto Sean VosFoto Sean VosPortret Sean Vos - redacteur Bergen Magazine

Alex Buisse

(Frankrijk en woonachtig in Chamonix)

Thema: Parapente en Base Jumping

www.alexbuisse.com

“Alex Buisse walks the walk when it comes to the capturing adventure and lifestyle imagery. He lives, breathes and takes active part in the variety of assignments and personal projects he undertakes. His expedition photography has led him around the world and the mountains are where Alex is most comfortable, and where he thrives as both an image maker and an alpinist.”

Een betere introductie is er niet voor deze avonturier uit de hoofdstad van de Alpen. Alex is een gepassioneerd alpinist en gaat nooit zonder camera op pad. Zijn spectaculaire foto’s bleven niet ongemerkt want hij won al meerdere Awards en zijn materiaal wordt regelmatig gebruikt door de grote merken als Patagonia, Arc'teryx, Petzl, Black Diamond, Vaude, Rab en vele anderen.

Alex is een van de weinige fotografen die het levensgevaarlijke base jumpen regelmatig vastlegt. Door zijn grote netwerk van avonturiers is het hem gelukt om deze kleine scene van waaghalzen te documenteren in een bijzondere collectie foto’s.

Foto Alex BuisseFoto Alex Buisse

Thomas Humpage

(Engeland en woonachtig in Chamonix)

Thema: Trail Running

www.numero97.com

Na een succesvolle fotografiecarrière waren het de bergen die hem naar Chamonix dreven. Het roer moest om en met zijn opgedane ervaring werkt Thomas tegenwoordig als freelance fotograaf in de Franse Alpen waar hij chalets, restaurants en interieurs voor de toeristenbranche fotografeert.

“Working behind the lens, Thomas transforms his creativity and passion into truly unique and inspirational images.”

Zijn inspirerende beelden worden dan ook regelmatig gebruikt in magazines en brochures.

Maar ook landschappen en diverse outdoor activiteiten worden vastgelegd, want hij is regelmatig op pad in de bergen. En Chamonix is bij uitstek ‘the placet to be’ voor dit soort activiteiten, zoals trail runnen.

Trailrunning is hét nieuwe hardlopen! Kilometers rennen door de bergen, prachtige uitzichten, uitdagende hoogteverschillen en een gevecht met de elementen zijn de drijfveren voor deze atleten. Thomas zal op het DMFF een bijzondere serie tonen over deze snelgroeiende en populaire sport.

Foto Thomas HumpageFoto Thomas Humpage

Hall of Fame DMFF fotografen

Onderstaande fotografen gingen Alex, Sean en Thomas voor:

Fotowedstrijd DMFF

Het Dutch Mountain Film Festival organiseert elk jaar een fotowedstrijd voor het publiek. In de aanloop naar de vijfde editie was het thema ‘waar de bergen beginnen’. Andrew Davies, Roger Kengen, Paul Lahaye en Jac Weerts vormden deze keer de jury voor de fotowedstrijd van het DMFF #5.

Dit jaar werden er meer dan 150 foto’s ingezonden met het thema “waar de bergen beginnen” en het was aan de jury om de mooiste en origineelste foto’s uit te kiezen. De prachtige foto van Ruben Emanuel is een overtuigende winnaar!

Foto Ruben Emanuel

De jury vond dat de sierlijke lijnen, de balans tussen licht en donker met een vol gamma van grijswaarden en vooral het menselijke element deze foto zo bijzonder fraai maakten.

Voor de drie beste foto’s zijn er prijzen beschikbaar en deze winnaars worden persoonlijk uitgenodigd om bij de prijsuitreiking op het festival aanwezig te zijn. 

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!