Drama in de bergen van Zwitserland

Drama in de Zwitserse bergen

Het afgelopen weekend heeft zich een drama in de Zwitserse bergen afgespeeld. Veertien mensen werden door slecht weer verrast en moesten de nacht hoog in de bergen in de buitenlucht doorbrengen. 

Het drama kwam maandagochtend aan het licht, toen de huttenwaard van de Cabane des Vignettes, een SAC-berghut op de Pigne d'Arolla, melding deed van alpinisten die de nacht in het open terrein had doorgebracht. Het bleek te gaan om twee groepen alpinisten, een van vier personen en een van tien personen.

Overvallen door storm

De twee groepen waren zondagochtend afzonderlijk van elkaar vertrokken van de Cabane des Dix. Op het laatste stuk van hun route werden de groepen overvallen door slecht weer. Op slechts 500 meter van de veiligheid van de hut, bleek dat verder gaan op geen enkele manier mogelijk was. De alpinisten probeerden zo goed en kwaad als het ging de beschutting van een bergwand op te zoeken. Door de storm die opstak, waren de alpinisten ook vanuit de hut niet te zien.

Grote reddingsactie

Na de melding van de huttenwaard op maandagochtend werd een grootse reddingsactie op touw gezet. Toen bleek een persoon al overleden door een valpartij. Anderen werden zwaar onderkoeld afgevoerd naar verschillende ziekenhuizen. Daar overleden later nog vier personen. Volgens Zwitserse media gaat het om Italianen

Bron:

SRF.ch: Bergdrama in Unterwallis

Afbeelding:

By 4000er [Public domain], from Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden