Drama in de bergen van Zwitserland

Drama in de Zwitserse bergen

Het afgelopen weekend heeft zich een drama in de Zwitserse bergen afgespeeld. Veertien mensen werden door slecht weer verrast en moesten de nacht hoog in de bergen in de buitenlucht doorbrengen. 

Het drama kwam maandagochtend aan het licht, toen de huttenwaard van de Cabane des Vignettes, een SAC-berghut op de Pigne d'Arolla, melding deed van alpinisten die de nacht in het open terrein had doorgebracht. Het bleek te gaan om twee groepen alpinisten, een van vier personen en een van tien personen.

Overvallen door storm

De twee groepen waren zondagochtend afzonderlijk van elkaar vertrokken van de Cabane des Dix. Op het laatste stuk van hun route werden de groepen overvallen door slecht weer. Op slechts 500 meter van de veiligheid van de hut, bleek dat verder gaan op geen enkele manier mogelijk was. De alpinisten probeerden zo goed en kwaad als het ging de beschutting van een bergwand op te zoeken. Door de storm die opstak, waren de alpinisten ook vanuit de hut niet te zien.

Grote reddingsactie

Na de melding van de huttenwaard op maandagochtend werd een grootse reddingsactie op touw gezet. Toen bleek een persoon al overleden door een valpartij. Anderen werden zwaar onderkoeld afgevoerd naar verschillende ziekenhuizen. Daar overleden later nog vier personen. Volgens Zwitserse media gaat het om Italianen

Bron:

SRF.ch: Bergdrama in Unterwallis

Afbeelding:

By 4000er [Public domain], from Wikimedia Commons

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Het landschap in de Kitzbüheler Alpen tussen Kitzbüheler Horn en Wilder Kaiser is perfect voor een wandeling! Geniet van de natuurgebieden zoals het Kaiserbachtal. Vanaf € 28,- p.p.p.n.

Maak van je verblijf met de hele familie in de Tiroler Zugspitz Arena een onvergetelijke ervaring! 7 overnachtingen incl. ¾ pension vanaf € 487,- p.p.

Reis met Fjord Line naar Noorwegen en beklim de hoogste bergen! 

Ticino is Italiaanse flair met de Zwitserse grundlichkeit, genieten in elk seizoen

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Diverse pasvormen, duurzaam, lichtgewicht en heel comfortabel, dat is de Tatra Light Lady GTX van Hanwag!