De knalrode bivakhut van Hanwag.

Duitse Alpen krijgen knalrode bivakhut cadeau

De knalrode bivakhut van Hanwag.Ter gelegenheid van het 90-jarig jubileum schenkt Hanwag, een outdoor schoenenfabrikant, een gloednieuwe bivakhut aan alle bergbeklimmers van de Duitse Alpen. De eerste bivak Grathütterl, die op 2.684 meter hoogte stond, heeft sinds 1962 onderdak geboden aan talloze bergbeklimmers in nood.

Dit jaar bestaat Hanwag 90 jaar. Als jubileumactie reden zij met een gloednieuwe, knalrode bivakhut door heel Duitsland heen als onderdeel van de Hanwag Biwakschachtel Tour 2011. De eindbestemming was de oorspronkelijke bivakhut Grathütterl, welke op 12 augustus met behulp van een helikopter vervangen werd.

Sinds 1962 bood de Grathütterl - officieel Höllentalgrathütte -  bescherming voor bergbeklimmers die de Zugspitze of Alpspitze wilden bereiken. De noodopvang lag op 2.684 meter hoogte en bood vier slaapplekken, hoewel er vaak meer dan tien mensen in waren verbleven tijdens een razende storm.

De knalrode bivakhut van Hanwag is groter en comfortabeler dan de oorspronkelijke hut en belooft daarmee beter bescherming te bieden aan iedereen die zich waagt aan deze berg in de Duitse Alpen.

Bekijk hier een fotoshow: alpin.de

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!