wandelroute van het jaar 2022

Dutch Mountain Trail genomineerd voor Wandelroute van het jaar 2022

De longlist voor Wandelroute van het Jaar 2022 is bekend. Tijdens de Vlaamse editie van de Fiets en Wandelbeurs zal de uiteindelijke winnaar bekend worden gemaakt. En extra leuk: de Dutch Mountain Trail, Nederlands enige ‘echte bergwandelroute’ is als een van de dertien wandelroutes genomineerd!

Elk jaar wordt tijdens de Fiets en Wandelbeurs de Wandeltrofee uitgereikt aan een wandelroute die zich daarna ‘Wandelroute van het Jaar’ mag noemen. Dat zijn vrijwel altijd wandelroutes binnen de BeNeLux, dus echte bergwandelroutes zitten er niet vaak tussen, maar de meest bergachtige route van Nederland is natuurlijk een leuke afwisseling!


Wil je meer van dit soort tips? Of wil je tips voor mooie wandelingen en huttentochten? Volg ons op Facebook en schrijf je in voor onze wekelijkse nieuwsbrief, dan mis je niks!


De Dutch Mountain Trail

De Dutch Mountain Trail voert je dan wel niet naar besneeuwde toppen, rotsige hellingen en ijzige gletsjers, maar de route is wel een flinke kuitenbijter. Voor wie ondanks lockdowns en reisbeperkingen toch even de benen wil testen, is de Dutch Mountain Trail dus een prima alternatief!

Uitreiking tijdens de Fiets en Wandelbeurs

Of de Dutch Mountain Trail daadwerkelijk de wandeltrofee in de wacht sleept, is nog even afwachten. De uitslag wordt bekend gemaakt tijdens de Fiets en Wandelbeurs in Gent op 19 februari 2022. Tot die tijd is de jury nog druk met wandelen om te kijken welke van de dertien genomineerde wandelroutes de wandeltrofee krijgt. De hele longlist lees je op Wandelmagazine. Tijdens de editie van de Fiets en Wandelbeurs in Utrecht wordt de Fietsroute van het Jaar bekend gemaakt. Daar zijn op dit moment nog vier routes in de race voor de titel.

 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier een stukje berg geschiedenis