Een bijzondere bergredder in Zwitserland

Een wel hele bijzondere bergredder werd deze week een kleine hit op  internet. Op de website Reddit verscheen een verhaal van een bergwandelaar die in de omgeving van het Zwitserse Gimmelwald verdwaalde doordat zijn wandelroute afgesloten bleek. Totdat daar zijn redder opdook die hem de weg terug wees. Alleen was het dit keer geen stoere redder met een helikopter, maar een kat!

Gebruiker sc4s2cg plaatste zijn verhaal samen met een paar foto’s op het internetforum Reddit. Hij beleefde zijn avontuur al drie jaar geleden, naar eigen zeggen tegen het einde van het skiseizoen. Na een regenachtige rondwandeling. Halverwege bleek dat de route terug naar zijn slaapplaats afgesloten was. En toen verscheen daar een kat, die hem via een andere route de weg wees. Omdat dit toch wel iets heel bijzonders was, filmde de wandelaar het gebeuren.

Het duurde niet lang voordat andere internetters met een soortgelijk verhaal kwamen. Meer mensen waren de kat tegen gekomen tijdens hun wandeltochten. Het verhaal werd al snel gedeeld op diverse weblogs. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?