Eerste echte sneeuwval dit najaar in de Alpen

De restanten van orkaan Gonzalo, die vannacht over Nederland trokken, hebben ook elders in Europa voor een flinke verandering in het weer gezorgd. In het Alpengebied is de eerste echte sneeuw gevallen. In Zwitserland, Oostenrijk en het uiterste zuiden van Duitsland worden vanaf 800 meter hoogte flinke hoeveelheden verse sneeuw verwacht.

 De restanten van Gonzalo hebben voor een sterke noordelijke stroming gezorgd die veel koudere lucht met zich mee heeft genomen. Die koude en natte lucht gaat de komende dagen er voor zorgen dat de winter zijn intrede doet in het Alpengebied. De sneeuw- en vorstgrens schuiven flink naar beneden. Doordat warmere lucht vanaf de zuidkant van de Alpen botst met deze noordelijke stroming, is de kans op grote hoeveelheden neerslag, sneeuw, in met name Oostenrijk groot.

Voorspelling

Donderdag wordt het in de Zwitserse Alpen zonniger, aan de noordkant van de Oostenrijkse Alpen blijft het nog steeds flink sneeuwen. Met name Vorarlberg, Tirol, Salzburg, Oberösterreich en de Obersteiermark kunnen zich opmaken voor een flink pak. Vanaf vrijdag wordt het dan weer overal zonniger, waardoor het het komende weekend goed toeven zal zijn, met name op de hoger gelegen pistes. Op de hele lange termijn zal de temperatuur weer iets gaan stijgen, maar we kunnen wel zeggen dat de winter in de Alpen begonnen is. 

Meer sneeuw?

Meer sneeuwreportages en prachtige foto's vind je in komende Bergen Magazine. Bestel deze voor 18 november via deze link én ontvang ook nog eens 2 cadeaus!

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Lees hier een stukje berg geschiedenis

Ben jij benieuwd hoe je makkelijk de winter doorkomt?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling