Beeld van de webcam Hintertuxer Gletsjer

Eerste sneeuw in de bergen gevallen

Beeld van de webcam Hintertuxer GletsjerTerwijl sommige koeien nog van de bergweides gehaald moeten worden, is de eerste sneeuw van dit seizoen al gevallen. Sinds begin september is er redelijk wat sneeuw gevallen in de Alpen en in Scandinavië. Op sommige plekken ligt er al op 1200 meter hoogte verse sneeuw.

Op de website Sneeuwhoogte.nl is een handig overzicht te vinden met het aantal centimeters sneeuw per skigebied. Op nummer 1 staat de Hintertuxer gletsjer met 65 cm verse sneeuw. Er is op dit moment 22 km aan piste geopend en 8 liften draaien. Het skigebied op de Hintertuxer gletsjer reikt tot 3250 meter hoogte en dus kan er bijna het hele jaar geskied worden.

Overigens is sneeuw in deze tijd van het jaar niets bijzonders en komt het wel vaker voor dat het begin september tot in de dalen sneeuwt. Zo viel er bijvoorbeeld midden september 2011 tot een halve meter sneeuw in de Oostenrijkse en Zwitserse Alpen en daalde de sneeuwvalgrens lokaal tot ver onder de 1000 meter.

Is de winter nu aangebroken of komen er nog zomers dagen? In ieder geval geldt: houd met ieder weertype rekening als je komende periode op vakantie gaat naar de bergen.

Meer inspiratie

Lees hier handige tips voor het wandelen in de bergen

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

De Nieuwe Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 17,95) 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?