Foto atout france - palomba robert_hiking

Frankrijk themaland Fiets en Wandelbeurs 2013

Foto atout france - palomba robert_hikingFrankrijk is uitverkoren tot themaland van de negende Fiets en Wandelbeurs, die op 9 en 10 februari 2013 weer in de Amsterdam RAI plaatsvindt. In een groot themalandpaviljoen presenteren Franse regio's en aanbieders van reizen de mooiste, leukste en meest interessante fiets- en wandelmogelijkheden in het populaire vakantieland.

Genieten van Franse wijnen en specialiteiten kunnen de bezoekers op een groot terras, dat helemaal in de sfeer van het themaland is gebracht. Verder vertellen ervaren fietsers en wandelaars enthousiast over hun ervaringen in 'La Douce France' op een speciale informatiemarkt en is er in het lezingenprogramma veel aandacht voor het themaland.

Frankrijk als fietsbestemming

Frankrijk is voor veel Nederlanders een geschikte bestemming voor een fietstocht of fietsvakantie in het buitenland. Zware cols uit de Tour de France, de kust, grote rivieren, pittoreske dorpjes, een uitstekende keuken en cultuur: het is er allemaal te vinden. 

Frankrijk voor wandelaars

Op wandelgebied is Frankrijk al vele jaren een populaire bestemming. Naar schatting tussen de 150.000 en 200.000 kilometer aan wandelpaden doorkruisen het land. De variatie aan landschappen is enorm. Van de Ardèche en het ruige eiland Corsica tot de Franse Alpen en de Pyreneeën, het heuvelland van de Bourgogne, de Vogezen en de lavendelvelden van de Provence. De GR-paden, de Grande Randonnées, zijn uitgegroeid tot een begrip onder Europese langeafstandswandelaars. 

Foto atout france -palomba robert_climb

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Benieuwd hoe jouw schoenen langer mee kunnen gaan?