Galenstock rocks! – Alpinisme in de Urner Alpen Zwitserland. Dirk-Sytze Kootstra

Galenstock rocks! – Alpinisme in de Urner Alpen, Zwitserland

Galenstock rocks! – Alpinisme in de Urner Alpen Zwitserland. Dirk-Sytze KootstraWie een tocht op de Zwitserse 4-Quellenweg wil voorzien van een alpien toetje, moet zondermeer de Galenstock beklimmen, hoog boven de brongletsjers van de Rhône en de Reuss. Zijn firnkap is een echte blikvanger, vooral als je hem vanuit het Rhônedal benadert. Een berg die smeekt om een beklimming.

De Galenstock (3586 m) telt vele routes. Mijn vriendin Maaike en ik willen omhoog via de zuidoostpijler. Een route die een gletsjeroversteek combineert met een stuk rotsklimmen en eindigt met een sneeuwgraat. Op papier een heerlijk alpien parcours. Ons Plaisir Alpin-gidsje belooft ‘herrliche Kletterei in griffigem Urner-Granit’.

Galenstock rocks! – Alpinisme in de Urner Alpen Zwitserland. Dirk-Sytze Kootstra

Tekst & foto’s Dirk-Sytze Kootstra

Galenstock rocks! – Alpinisme in de Urner Alpen Zwitserland. Dirk-Sytze KootstraDe Galenstock (3586m) ligt in het hart van de Urner Alpen in Midden-Zwitserland. Keihard graniet en glashard gletsjerijs zijn de bestanddelen waaruit de zuidelijke Urner Alpen zijn opgebouwd. Deze ruige bergen rond de goed bereikbare Furkapas zijn populair bij klimmers.

Lees verder in Bergen Magazine

--> Dit is een preview van een reportage van Dirk-Sytze Kootstra uit Bergen Magazine 3 van 2014. Dit nummer verschijnt op vrijdag 13 juni. Neem voor 2 juni een abonnement om dit nummer niet te missen of koop deze vanaf 13 juni in de winkels.

Bestel nu!

Galenstock rocks! – Alpinisme in de Urner Alpen Zwitserland. Dirk-Sytze Kootstra

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95) 

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?