Envirotrek Clean Up Series 2013

Gebergtes ruim 2.000 kilo afval lichter na Envirotrek 2013

Envirotrek Clean Up Series 2013Voor het vijfde opeenvolgende jaar heeft stichting Respect the Mountains de Envirotrek Clean Up Series georganiseerd, dit jaar in samenwerking met KEEN Footwear. De clean-ups zijn outdoor activiteiten met een actieve bijdrage aan de natuur. De series werden dit jaar in acht Europese berg- en natuurgebieden gehouden.

Schoonmaakcampagne in vijf landen

De campagne werd in de maanden juni en juli 2013 gehouden in Nederland (Schoorl), Duitsland (Eifel, Garmisch, Schwarzwald), Oostenrijk (Mayrhofen), Frankrijk (Samoens) en Engeland (Lake District, Peak District). De resultaten die tijdens de grote schoonmaak werden behaald overtroffen die van voorgaande jaren ruimschoots.

Outdoor activiteiten

565 deelnemers (tijdens de eerste actie in 2009 waren er 100 deelnemers) haalden in 1.130 schoonmaakuren ruim 2.630 kilo afval op, inclusief 335 vuilniszakken, autobanden, autodeuren en stukken oud ijzer. Na de grote inspanning konden de participanten genieten van een BBQ-lunch en mochten ze daarna kiezen uit andere outdoor activiteiten zoals mountainbiken, zeekajakken, een kompastocht en kickbiken  

Respect the Mountains

De Nederlandse non-profit organisatie Respect the Mountains brengt betrokken bedrijven, lokale organisaties, toeristenbureaus en de lokale bevolking samen om te zorgen voor het structurele behoud van de natuur en de leefomgeving in de bergen. Naast de gezamenlijke bijdrage om de natuur schoon te houden wordt er ook gelijk de gelegenheid geboden om van de berg- en natuurgebieden te genieten. Respect the Mountains werd voor de Envirotrek Clean Up Series van 2012 en 2013 beloond met een gift van 20.000 euro van de European Outdoor Conservation Association (EOCA). 

Meer inspiratie
Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Opzoek naar de makkelijkste manier om door de bergen te reizen?

Lees hier alle informatie over de vijf hoogste watervallen van de alpenlanden 

Lees hier hoe jij jouw veldfles goed schoon houdt