Phu Chi Fa, a National Forest Park. foto นิภาภรณ์ วันทอง via wikimedia commons

Geen selfies meer op Thaise bergtoppen

De Thaise overheid gaat het maken van selfies op hoge kliffen en bergtoppen verbieden. Veel toeristen halen gevaarlijke capriolen uit voor de perfecte selfie. Met het verbod op het maken van selfies op hoge kliffen en bergtoppen, hoopt de Thaise overheid een einde te maken aan die gevaarlijke situaties.

Het selfieverbod moet gaan gelden in de Thaise nationale parken. Met name die in het noordoosten van het land, waar meerdere hoge kliffen liggen. De Thaise autoriteiten noemden expliciet de kliffen van Pa Diew Dai, Kew Mae Pan, en Phu Chi Fah.  Bij de kliffen komen waarschuwingsbordjes te staan.

Meer medische teams en reddingshelikopters

De nieuwe regels zijn een reactie op de toenemende drukte in de Thaise nationale parken. Steeds meer toeristen en dagjesmensen zoeken hoge punten op om de hitte van de steden te ontvluchten. Die drukte zorgt echter ook voor meer problemen in de bergen. De autoriteiten hebben daarom ook aangekondigd meer faciliteiten voor reddingswerkers te bouwen, zoals helikopterplatforms en mobiele medische teams. 

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie. 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!