Stilstaande skilift - daar kun je je voor verzekeren in Zwitserland

Geld terug bij stilstaande skiliften?

Stilstaande skilift, daar kun je je voor verzekeren in ZwitserlandIn Zwitserland kun je je overal voor verzekeren. Vanaf dit wintersportseizoen mogelijk om een verzekering af te sluiten tegen een tegenvallende wintersportvakantie. Verzekeraar Zurich zal degenen die deze verzekering afsluiten uitbetalen in het geval van een gebrek aan sneeuw, lawinegevaar of slecht weer. Zurich keert daarbij uit als meer dan driekwart van de pistes op een bepaalde locatie buiten gebruik is.

De verzekering zal 5 frank per dag kosten en geldig zijn in heel Zwitserland en Liechtenstein. Wintersporters moeten wel voor minstens twee dagen en één overnachting boeken om in aanmerking te komen voor de verzekering. Zurich zal in het geval van slecht weer of andere redenen waarom er niet geskied kan worden de skipas, de gehuurde uitrusting en de gereserveerde skileraar vergoeden.

Volgens de Zwitserse consumentenbond is de verzekering ‘op het eerste gezicht aanlokkelijk, maar moeten wintersporters goed op de kleine lettertjes letten’. De bond noemt bijvoorbeeld de eerder aangehaalde voorwaarde dat iemand voor minstens twee dagen moet boeken als een nadeel.

Bron: 20min.ch

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie.