Printscreen van Yosemite Park in Google Streetview

Google World Wonders neemt je mee naar de bergen

Printscreen van Yosemite Park in Google Streetview Met Google Streetview konden we al panoramische beelden bekijken, zoals een treinrit door de Alpen en een sneeuwscootertocht over de pistes. Maar sinds de introductie van het World Wonders Project is er een nieuwe Street View-beleving: hiermee kun je namelijk ook Werelderfgoederen verkennen.

Met het World Wonders Project kun je alle UNESCO werelderfgoed locaties vanuit je luie stoel bekijken. Door op land of op thema te zoeken kun je een virtuele wandeling maken waar je maar wilt.

Eén van de nieuwste ontwikkelingen in het World Wonders Project is Scott's Hut op Cape Evans, Antartica. Dit houten gebouw dat ontdekkingsreiziger Robert Falcon Scott in 1911 met zijn medereizigers bouwde tijdens de tweede Zuidpoolexpeditie is nog intact. Zo zie je blikken voedsel nog op de planken staan en wollen sokken aan de waslijn hangen. Maar ook prachtige pistes, parken en steden zijn door middel van dit project te bekijken.

Amerikaanse nationale parken in Streetview

De laatste uitbreiding van Google Streetview zijn de 360-graden foto's van vijf nationale parken in de Amerikaanse staat Californië. Zonder de lange reis naar Amerika af te leggen, kun je nu door Yosemite Park, Joshua Tree, Redwoods, Sequoia & Kings Canyon en Death Valley wandelen.

Bekijk hier het Google World Wonders Project.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Mee naar het Sarntal

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)