Gps wijzer, het handigste boek voor gps outdoor navigatie

Navigeren met een gps is handig. Je kunt onderweg lekker genieten, terwijl je niet verdwaalt en tegelijkertijd de mooiste routes volgt. De auteurs van het handige boek Gps wijzer helpen je daarbij. Gps wijzer is een helder geschreven boek in een handzaam formaat.  Het is hét hulpmiddel om alles uit je Garmin outdoor gps te halen. Stap voor stap worden de werking en alle nuttige instellingen van je gps eenvoudig uitgelegd. Alles komt aan bod: van simpel weg ‘hoe kom ik zonder te verdwalen bij mijn startpunt terug’ tot ‘hoe plan ik een tocht door een uitdagende omgeving’, ‘hoe plaats ik een gedownloade track op mijn gps’ of ‘hoe zet ik een gratis kaart op mijn gps’. Voor elke vraag vind je een antwoord. In februari is er vanwege het uitkomen van de nieuwste editie een speciale aanbieding: het boek kost slechts € 15 in plaats van € 18,50.  Lees meer of bestel het boek rechtstreeks bij de auteurs.

Het boek start voor de compleet beginnende gps’er met een leeswijzer en voor de iets verder gevorderde met een snelleesgids. Je kunt zo heel makkelijk kiezen of je het boek systematisch wilt doorwerken of er sprongsgewijs doorheen wilt gaan.
In het eerste gedeelte van het boek leer je je eigen Garmin tot in de finesses kennen. Voor elk type geven we de juiste instructies. We wisselen de uitleg van de vele begrippen, zoals waypoints, routes en gps tracks af met praktisch aan de slag gaan. Via de talloze Tips word je gewezen op allerlei handige weetjes die het plezier van je gps-gebruik aanzienlijk verhogen. Het tweede gedeelte kun je ook systematisch óf sprongsgewijs doorwerken. Je kunt alles leren over digitale en routerende kaarten: hoe kom je aan deze gratis open street of open fiets maps. We geven instructies voor onder andere de software BaseCamp en leren je routes en tracks maken. Ook komen Active Routing, poi’s, geocaching, geotaggen en nog veel meer aanbod. Je wordt op de hoogte gebracht van de talloze interessante internetsites die je activiteiten kunnen uitbreiden. 

De zeer overzichtelijke hoofdstukindeling en inhoudsopgave, de leeswijzer en het uitgebreide register maken GPS Wijzer tot een gebruiksboek dat voor beginners en ver gevorderden interessant en zeer toegankelijk is, als cursusboek en als naslagwerk.

Wil je liever een keer kennismaken met gps of in de praktijk je gps beter leren kennen, ga dan mee met een van de gps cursussen die de auteurs van gps wijzer verzorgen

 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?

Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?