Mountainbiken Innsbruck. Foto via pixabay

Innsbruck wordt mountainbike-centrum van de Alpen

Innsbruck moet het mountainbike-centrum van de Alpen worden. Dat vinden het stadsbestuur en de plaatselijke toeristische organisaties. Daarvoor wordt de infrastructuur voor fietsliefhebbers in de omgeving verbeterd en er komen nieuwe mountainbike-evenementen.

Nieuwe mountainbike-trails

Rondom Innsbruck worden nieuwe trails gecreeerd voor mountainbikers. Op de Nordkette wordt er gewerkt aan nieuwe trails, die ervoor moeten zorgen dat wandelaars en mountainbikers elkaar niet meer in de weg zitten. Ook moet het nieuwe aanbod aan mountainbiketrails ervoor zorgen dat de dieren en planten beschermd blijven. Ook rondom het Mutteralmpark wordt gewerkt aan nieuwe routes. Daar komt ruimte voor beginnende mountainbikers en gezinnen die er samen op uit willen. Aan de kant van Götzens wordt een nieuwe afdaling gebouwd.

Innsbruck Downhill Cup

Om de nieuwe gebieden meteen goed op de kaart te zetten wordt er in de zomer van 2016 ook een nieuw mountainbike-evenement opgezet. In juli 2016 kunnen amateur mountainbikers zowel op de Nordkette singletrail als in het Mutteralmpark meedoen aan open downhill wedstrijden.

Meer inspiratie

Ook leuk om te lezen: 

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webredactie. 

Wil je weten hoe je spierpijn kunt voorkomen of verhelpen bij een huttentocht?