Haglöfs

Haglöfs helpt de natuur een handje door tweedehands kleding

Het Zweedse outdoor kledingmerk Haglöfs heeft besloten om de levensduur van hun collectie te verlengen. Dit hebben ze gedaan door Haglöfs Restored op te zetten. Een tweedehands kledinglijn.

Door de levensduur van de kleding te verlengen, wil Haglöfs iets bijdragen aan de natuur. Bij nieuwe kleding worden namelijk hulpbronnen als water, energie en grondstoffen gebruikt. En we weten allemaal inmiddels dat dat verbruik in zulke grote hoeveelheden niet goed is voor onze wereld.
Door de kleding een tweede leven te geven, kan de hoeveelheid gebruikte hulpbronnen worden verminderd. En ook vermindert dit de grote hoeveelheid kleding die we per mens weggooien.

Om er zeker van te zijn dat de kleding nog wel van voldoende kwaliteit is, gaan alle spullen eerst langs The Renewal Workshop. Hier wordt het product gewassen, geïnspecteerd en waar nodig of mogelijk gerepareerd. Doordat 82% van hun stoffen hier goed voor bestemd is, gaat dit gemakkelijk. Hierdoor lijken de producten die je koopt net als nieuw.

Alles bij elkaar opgeteld, gaat het dus om een mooie bijdrage aan de wereld én jezelf. Doordat de kleding al een leven achter de rug heeft, betaal je er ook niet de hoofdprijs voor. Zo blijft je portemonnee meteen wat dikker, dan wanneer je een gloednieuwe jas zou kopen. Terwijl de kwaliteit, ook als het tweedehands is, nog steeds goed is. En, als jij iets van hun Restored collectie koopt, draag ook jij dus een handje bij aan de natuur!

Meer inspiratie
Monte Bianco di Courmayeur

Bijvoorbeeld de hoogste bergen van Italië?

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling

Ben je beniewd naar hoe je langer met je rugzak doet?

Bergen Magazine

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine vanaf € 19,95)