Heliskiën in Canda. Nu ook mogelijk in Spanje.

Heliskiën nu ook toegestaan in Spanje

Heliskiën in Canda. Nu ook mogelijk in Spanje.In het gebied Val d'Aran in de Spaanse Pyreneeën is het sinds kort toegestaan om te heliskiën. Goed nieuws voor de fanatieke skiërs die deze vorm van sport graag beoefenen, slecht nieuws voor de tegenstanders ervan.

Heliskiën is nu toegestaan in zeven gebieden in de Catalaanse Pyreneeën, in het noorden van Spanje . De bedrijven die de helikoptervluchten gaan aanbieden zijn TAF Helicopters en Pyreneeën Heliskiing.

Tegenstanders van heliskien vrezen voor de natuur op de kwetsbare berghellingen. De helikoptervluchten verstoren de rustgebieden en skiërs worden op hellingen afgezet waar normaal nooit iemand komt, wat de flora en fauna kan aantasten en verstoren. In steeds meer wintersportgebieden in Europa wordt het heliskien dan ook aan strenge regels gebonden of weer verboden.

De overheid in Catalonië heeft toestemming gegeven voor het heliskiën omdat er vraag naar is vanuit de markt. Nu is de vraag wat zij nog meer gaan toestaan omdat er 'vraag naar is'. 

Bekijk hier een filmpje van heliskiën in Zermatt.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Bergsport: 

Profiteer nu: 1 jaar Bergen Magazine voor slechts €22,50 + 3 cadeaus!

Speciaal voor de winter brengt Hanwag de Anros ES met de nieuwe waterdichte Eco-Shell Footwear voering en de MICHELIN® V-ROUGH zool.

Voor Bergwijzer.nl zoeken wij een enthousiaste stagiair voor de webreactie.