Sankt Gerold. Foto Böhringer Friedrich

Herder redt 74 koeien van een brand in Vorarlberg

Sankt Gerold. Foto Böhringer FriedrichEen veehouder heeft afgelopen zondag in een weiland bij het Oostenrijkse Alpendorp St.Gerald doortastend gereageerd nadat hij een brandlucht rook. Door meteen in actie te komen heeft hij ervoor gezorgd dat de brand zich niet kon uitbreiden.

Na het ruiken van de lucht en het zien van dikke rookwolken waarschuwde de herder een melker die in de buurt aan het werk was. Samen kwamen ze erachter dat de brand afkomstig was uit een schuur, waar de melkmachine voor kortsluiting had gezorgd. De herder bluste de brand met een brandblusser en redde zo het leven van de 74 koeien en hun verzorgers die in de aangrenzende wei aanwezig waren.

Voor alle zekerheid belde de herder ook nog de brandweer die, vanwege het bergachtige landschap, pas 40 minuten later ter plaatse was. De herder had het vuur toen al volledig onder controle. Volgens de brandweer heeft de man zeer adequaat gehandeld en heeft hij kunnen voorkomen dat de smeulende brand zich volledig kon ontwikkelen.

Meer inspiratie

Landen en gebieden: 

Lees hier hoe je heerlijk kan nagenieten van de zomer

Bike explorer

BIKE Explorer, het nieuwe magazine voor de avontuurlijke fietser.

Beniewd waarom Innsbruck zo populair is onder de jongeren?

Lees hier welk biertje het beste bij jou past