Het langste wandelnetwerk ter wereld is bijna af!

Bijna 25 jaar geleden werd begonnen met de aanleg en als het werk in 2017 dan eindelijk af is, is het het langste wandelpad ter wereld. De Trans Canada Trail is een netwerk van bijna 24.000 kilometer aan routes die geschikt zijn voor wandelaars, fietsers, tourskiërs en  ruiters die zich uitstrekken over heel Canada.

Door de diverse natuur van Canada

Het routenetwerk begint in de bergen van British Columbia. Van daar kun je doorlopen naar alle provincies en gebieden van Canada, tot Yukon en de Northwest Territories. Wie dan nog niet genoeg heeft, kan weer teruglopen naar Newfoundland. En dat allemaal zonder zonder de paden te hoeven delen met autoverkeer. Zo kunnen liefhebbers kennismaken met de diversiteit van de Canadese natuur. Een groot deel van het netwerk loopt ook langs meren en rivieren, waardoor die delen ook voor kanoërs gevolgd kunnen worden. Zo ontstaat een netwerk dat toegankelijk is voor alle outdoor liefhebbers.  

Wandelen over oude spoorlijnen

Bijzonder is dat een deel van het netwerk het traject van oude spoorlijnen volgt. Het Canadese spoorbedrijf stelde de trajecten beschikbaar voor de Canadese provincies zodat de routes konden worden omgebouwd tot wandelpaden.  

Voor Canadezen, door Canadezen

Het enorme routenetwerk is een initiatief van lokale overheden en organisaties die samen zijn gekomen in een overkoepelende organisatie. Zo is de route volgens de initiatiefnemers een route voor Canadezen, door Canadezen.  

 

Wil je meer lezen over bergen en bergwandelen? Profiteer dan nu van onze introductieaanbieding: 1 jaar Bergen Magazine (5 nrs) voor slechts €22,50 (i.p.v. €29,50) + 3 cadeaus t.w.v. €45,- 

Meer inspiratie

Lees hier welk biertje het beste bij jou past

Verklein je voetafdruk

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Edelweiss

Lees ons nieuwste nummer. Nu te bestellen!

Lees hier hoe je je perfect kan voorbereiding op je bergwandeling